Оптимизация за скорост на WordPress и WooCommerce

Ще анализираме твоя уебсайт или онлайн магазин и ще извършим подобрения, за да зарежда бързо и безпроблемно.

Premium кеширащ плъгин

Пълна оптимизация на изображенията

Пълна оптимизация на базата данни

Сравнение "преди" и "след" оптимизацията

Пълен отчет за извършените дейности + препоръки

Защо бързото зареждане на един уебсайт е важно?

Увеличава конверсиите

Малко забавяне дори от 3 секунди от времето за зареждане може да доведе до 40% загуба на трафик на сайта!

Подобрява SEO

Повишаването на скоростта на сайта води до положителни резултати в SERP. Бързото зареждане е ранкинг фактор.

Увеличава продажбите

Бързият онлайн магазин и страница за плащане допринасят за повече завършени поръчки и по-малко изоставени колички.

Подобрено мобилно преживяване

Скоростта е критичен фактор за потребителите през мобилни устройства.

Подобрено потребителско преживяване

За да се избегне лошото потребителско изживяване вследствие на бавно зареждане, най-добре е да се предприеме оптимизация на скоростта на зареждане.

По-нисък Bounce Rate

С бърз сайт задръжаш посетителите на сайта за по-дълго като раглеждат повече страници, което намалява Bounce rate-а – важно за SEO.

Секунда по-бързо

зареждане, води до

Повече посетители

Потребителите разглеждат повече страници когато сайтът зарежда светкавично.

По-добро SEO

Google и другите търсачки издигат по-бързите сайтове нагоре в класацията.

Повече продажби

Бързият сайт подобрява конверсиите и приходите!

Какво включва услугата по оптимизация за скорост на уебсайт?

Правим предварителен одит чрез измерваме на производителността с GTmetrix и Google PageSpeed Insights. Следващите стъпки са:

Оптимизация на изображенията

С оптимизацията на размера на изображението, уебсайтът зарежда бързо на компютър или мобилни устройства. Имаме експертизата да оптимизираме изображенията за намаляване на размера на файла, без да се прави компромис с качеството.

Анализ на темата и плъгините

Извършваме пълен одит на всички инсталирани теми и плъгини. След това заедно ще определим кои да запазим и кои да премахнем. Тази стъпка гарантира подобряване на производителността на сайта.

Оптимизация на базата данни

Чистата база данни допринася към скоростта на зареждане на вашия сайт. Ще премахнем излишните нежелани данни, останали от изтрити плъгини, за да намалим размера на базата данни и ще я оптимизираме.

Анализ на хостинг сървъра

Проверяваме хостинг услугата и преценяваме дали е причина за бавната скорост на зареждане на сайта. Преглеждаме и сървърните настройки.
f

Премиум кеширащ плъгин

Използваме премиум плъгин за кеширане, който изпълнява редица задачи, обхващащи lazy load на изображения, CSS и JS минификация и късното им зареждане и др.
Q

Bad Requests

Премахваме всички лоши заявки под формата на неработещи връзки. Оптимизираме страниците, за да осигурим ефективно зареждане на страниците.
WP-Rocket

#1 WordPress кеширащ плъгин

Като част от оптимизацията на скоростта на WordPress ще инсталираме (и изберем най-подходящите настройки за сайта) един от най-добрите премиум кеширащи плъгини – WP Rocket. Получаваш плъгина безплатно (иначе струва $49 / година) с доживотен лиценз за актуализации.

Защо уеб студио Pixadoro?

Успешно сме оптимизирали скоростта на зареждане на всякакъв тип сайтове – от платформи с 200 000 месечни посещения, през онлайн магазини със стотици поръчки, блогове, бизнес сайтове и маркетплейс платформи.

Следим всички новости и тенденции и сме запознати с проблемите и решенията в WordPress и WooCommerce.

"Потърсихме решение за редизайн на нашия сайт за мода базиран на WooCommerce и се радвам, че попаднахме на професионалист като Цветан. Притежава изключително ценно и рядко качество в днешно време - да желае да направи клиента доволен, а не просто да отчете свършена работа. След като виждахме, че някоя предложена идея не сработи по начина, по който очаквахме и я допълвахме, той откликваше без възражения и задаваше уместни въпроси. Дори сам предлагаше допълнения. Работи акуратно и бързо - спази всички срокове и комуникацията вървеше без паузи. Ако си търсите професионалист, който да поеме грижата да сте доволни и да реализирате идеите си на разумна цена, свържете се с него!"

Пламен Дечев
luisaspagnolibg.com

"Pixadoro ми помогнаха да изградя целия уебсайт на Tax Monkey от нулата. Работили сме заедно и по много други неща и винаги бих избрал да работя с тях."

Никола Пенчев
Адвокат и данъчен консултант, taxmonkey.bg

"Още със старта на QuestionMarks знаехме, че Pixadoro ще е нашият избор за уеб дизайнер. Сайтът ни стана точно отражение на това, което сме ние и което искахме клиентите да виждат в нашите услуги, а зад това стоят талантът и работата на Pixadoro."

Ива Семенкова
questionmarks.eu

"Работата ми с Цветан е пример за онези дългосрочни и устойчиви партньорства, за които четем материали като рецепти за успех. Избрах го съвсем случайно и вече над 5 години той е моята дясна ръка за дейностите, които са важни и за които digital support е необходимост. Лесно и гладко се случват нещата."

Десислава Десева
Консултант финанси и животозастраховане, deseva.com

"Свързахме се с Pixadoro в търсене на решение за единичен процес, но скоро след това поверихме на уеб студиото цялостното администриране и поддръжка на сайта ни. Комуникацията с Цветан е бърза, гладка и надеждна и знаем, че можем спокойно да се концентрираме върху творческата част на нашия бизнес."

Панайот Стефанов
Списание Нула32, nula32.bg

Имаш бавен сайт?

Нека решим този проблем в рамките на 2 работни дни.

Полезна информация от Блога

Какво е WebP и как да ускорим WordPress като намалим размера на снимките с до 35%

Какво е WebP и как да ускорим WordPress като намалим размера на снимките с до 35%

Ако искаш да ускориш своя WordPress сайт, намаляването на размера на изображенията е една голяма стъпка в тази посока. Средно изображенията представляват около половината от размера на уеб страницата, така че дори малките подобрения могат да доведат до големи...

Core Web Vitals – важни показатели за всеки сайт

Core Web Vitals – важни показатели за всеки сайт

От средата на Юни 2021, Google въвежда Core Web Vitals (Основни показатели за мрежата) като ранкинг фактор при класирането на сайтовете в SERP (Search Engine Results Page). Обикновено, когато Google обяви актуализация, която ще повлияе на класирането при търсене,...

Как да подобрим TTFB и времето за реакция на сървъра при WordPress

Как да подобрим TTFB и времето за реакция на сървъра при WordPress

Скоростта на всеки WordPress сайт играе критична роля както при потребителския опит (User Experience - UX), така и при SEO оптимизацията за търсачки. Уеб страниците, които зареждат бавно може да повлияят негативно на класирането на сайта в търсачките, както и да са...

Още от Pixadoro

Интеграции с WordPress

Съдействаме за интеграция на външни приложения към WordPress (WooCommerce) – имейл маркетинг, дигитален маркетинг, реклама, анализ на трафика, автоматизации, CRM и др.

Google

Analytics
Search Console
Tag manager
Optimize
Ads / Adsense

Други

Facebook / LinkedIn Pixels
Yandex / Bing
Social login
Zapier / IFTTT

Hotjar / Crazyegg

Други

Mailchimp / Mailerlite
CRM
Trello / Todoist
Discord / Slack
И още, само попитай :)